tiistai 15. maaliskuuta 2016

1.0

Ja näin meillä starttaa Legacy Challenge Dahl! Edeltäjänsä Ewartit löytyvät edelleen täältä. Toivottavasti pidät lukemastasi!

◼ ◼ ◼

Ensin on varmaan otettava selvää, millaisessa miljöössä oleskelemme. Aloittajamme on asettautunut Puuhalan laaksoon tähän pienehköön tupaan.
◼ ◼ ◼
Pari ensimmäistä päivää menivät taloon muuttamisessa, tavaroiden purkamisessa ja sisustamisessa. Elli oli tyytyväinen lopputulokseen. Se näytti häneltä.
Laiskuudestaan kärsien Elli söi melkein pelkkiä muroja. Hän haaveile saavuttavansa joskus mainetta ja kunniaa rock-legendana. Ihme kyllä hän oli jo löytänyt alan töitä.
Jossain välissä mukaan oli tarttunut myös erään nuoren miehen puhelinnumero, jolle Elli chattaili ja soitteli tauotta. Mies oli saamastaan huomiosta erittäin otettu eikä voinut olla ihailematta kiltteyttä, joka Ellin luonteesta paistoi läpi.
Elli sai suostuteltua Nikon kyläänkin. Niko havittelee rikollisneron titteliä ja on sottainen, mutta toimelias. Ujous ja leikkisyys olivat päällimmäisinä hänen persoonassaan.
 


Parilla luisti paremmin, kuin hyvin. Pian he muuttivat saman katon alle asumaan, mikä tarkoitti erinäisiä laajennuksia Ellin asumukseen. Onneksi Niko toi mukanaan 17 000 simoleonia, joilla remontointi onnistui hujauksessa.
Raha ei kuitenkaan tuonut täyttä riippumattomuutta arjesta, ja Niko saikin jatkuvaan olla rassaamassa joko suihkua tai sitten vessanpönttöä.
Niko ja Ellit jakavat yhteisen intohimon muroihin. Arki lähti rullaamaan mukavasti, eivätkä he saaneet tarpeekseen toistensa seurasta. Niko sai myös alansa töitä ja varastelee varomattomilta lompakoita. Elli sen sijaan yleni levykaupan myyjästä pianonvirittäjäksi.
Pari oli puhunut lapsista ja taloudellisen tilanteen ollessa vakaa he päättivät ainakin yrittää.
Ei aikaakaan, kun Niko päätti pyytää Elliä kanssaan avioon. Niko oli ehkä hieman vanhanaikainen, sillä hän hermostuksissaan tokaisi: "Jos tässä aletaan lapsia hankkia, niiden olisi hyvä syntyä avioliittoon."
Tietenkin Elli oli haltioissaan ja suostui mielellään.
Elli oli tullut ensimmäisestä yrityksestä raskaaksi ja se alkoi näkyä väsymyksenä ja huonovointisuutena. Niko piti lempeästi huolta tulevasta vaimostaan, vaikka tämä saattoi välillä olla vähän näreissään.
Raskaus eteni hyvää vauhtia ja pari puhui paljon lapsen tulevaisuudesta. Niko oli erityisen huolissaan lapsen terveydestä ja hyvinvoinnista.
Ellin ollessa kotosalla Niko kävi töissä. Varastelemassa lompakoita ja sitä rataa.
Eräänä sateisena iltana pari lopulta avioitui ja Niko Lassesta tuli Niko Dahl.
Arki rullasi mukavasti lukuun ottamatta sitä, että Niko oli yöt töissä ja Ellin unirytmi oli raskauden takia mitä oli. He käyttivät tarkoin toisiinsa sen vähän ajan, joka heillä oli viettää yhdessä.
Raskaus ei ollut helppo. Loppupuolella Elli pelkäsi räjähtävänsä ja ennenaikainen synnytyskin liippasi läheltä hänen ollessaan liian kauan lepäämättä.
Lopulta varsinaisen synnytyksen aika koitti, eikä Elli ehtinyt edes miettiä sairaalaa lapsen tullessa niin vauhdilla.
Esikoinen nimeltä Isla peri äitinsä pisamat ja silmät, sekä isänsä hiustenvärin.
Elli yllättyi pahanpäiväisesti, kun synnytys ei tuntunutkaan loppuneen. Toinen lapsi oli tulossa.
Onnistuneesti Elli saattoi maailmaan Alas-nimisen pojan, joka on hyvin samannäköinen siskonsa kanssa.
Vauva-arki lähti rullaamaan yhtä luontevasti, kuin vauvaton. Elli ja Niko saivat aikaa toisilleen aina lasten nukkuessa. Elli hoiti useimmiten ikävät työt, kuten vaippojen vaihdon ja syöttämisen. Niko sen sijaan sai lapset nukahtamaan nopeasti pianonsoittoonsa.

◼ ◼ 

Siinä olisi ensimmäinen osa. Lyhyehköhän se on, kuten tulevatkin osat, mutta olen huomannut n. 40 kuvan osien olevan tehokkain tapa jatkuvuuden kannalta. Jättäkää toki kommentteja ja kysymyksiä!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti